Kasım Programı

Konserden Kareler

İLİAS ABDULLİN
İlias Abdullin 1954’te Bakü’de doğdu. 7 yaşındayken Konservatuvar Özel Müzik Okulu'nda (keman bölümü) okumaya başladı. 1978'de Müzik Akademisi'nden (Lisans ve Yüksek Lisans derecesi) mezun oldu. Müzik Tiyatrosu orkestrasının başkemancısı ve Oda Orkestrası’nın şefi olarak uzun süre çalıştı. 1988'den beri Tataristan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nda (Rusya Federasyonu) görev yaptı . Ayrıca TV ve radyodaki orijinal müzik programını yöneterek çalıştı. 2002'den beri Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyor. İlias Abdullin Yakın Doğu Üniversitesi himayesinde Mozart'ın 250. yılını anma törenleri, hayırsever konserler “Her Okula Piyano” dahil olmak üzere birçok müzik projesinde yer aldı. 2008 yılında Expromte Trio ile K.K.T.C de sahne almaya başladı.

- 2015'te Türk halkının etnik müziği ile “Kıbrıs'ta Buluştuk” adlı bir CD kaydetti.

-İlias Abdullin 2013 yılından beri Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta ve bu görev dahilinde keman ve diğer müzik dersleri vermektedir; ayrıca fakültenin kültürel faaliyetlerinin koordine edilmesi görevini yürütmektedir.

- 2016 yılında, farklı ülkelerden ve dönemlerden gelen bestecilerin klasik eserleri ile “Wandering” adlı solo albümünü kaydetti.
- 2017 yılında popüler keman besteleri ile bir başka albümü “Feelings” kaydetti.

İRADA MELİKOVA
İrada Melikova 1957 yıllında Bakü’da doğdu. 1972 yıllında “Vagif Mustafazade” Müzik Okulu Piyano bölümünden mezun oldu. 1976 “Asaf Zeynalı “ Müzik Koleji müzik öğretmenliği (piyano) bölümünden mezun oldu. 1980- 1984 yıllında Bakü’da Müzik Akademiyasi piyano ve organ Eğitimi Bölümünden mezun olduktan sonra , aynı Müzik Akademisinde 1985 yüksek lisansını tamamladı. 1976-1979 yıllında Şemaha şeherinde müzik (piyano) öğretmeni, sonra bölüm başkanı çalışmış. 1979-1993 yılları arasında Bakü Sanat Okulunda piyano öğretmen olarak çalışmış ve bunun yanında da çalışmalar olmuştur. 1993’ de Moskovaya yerleştirken sonra “MOZART” Müzik Eğetım Merkezinde piyano öğretmenliği ve son olarak yöneticiliğini yapmıştır. 2000-2001 Moskova İleri Eğetim Estitüsünda Müzik Öğretmenliğin Yüksek derslerı aldı. Moskova’da İrada Melikova solo ve oda müziği alanında birçok konserlere katıldı: Edebiyat Merkezinde Nazim Hikmet 100.ncü Anı Konseri, Moskova Nekrasov Kütüphanesi(2003), Öğretmenler Merkezinde(2005) - Oda müziği Akşamları gerçekleşen konserler bunlardan bazılarıdır. 2008 yıllında Kıprısa yerleştikten sonra 2008’de-2011 Müzik Egitim Merkezinde , Lefkoşada piyano öğretmenı çalışırdı ve Bahar Festivallerde sahne alırdı. ExpromteTrio çalışmalarına 2008 başlamıştır. Bakü Müzik Akademisinde dereceler alan uzman , 2002 yıllında Konçerto Yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır. Ekim 2013’da Yakın Doğu Üniversitesindeki Müzik Öğretim ğörevinde çalışır.